fbpx

5 απλά αλλά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό του κήπου σας

Ιούν 11, 2022blog0 Σχόλια

Αμερικάνος-1

Μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το σπίτι μας είναι να μας εκφράσει και να μας χαλαρώσει. Πολλά νεαρά ζευγάρια ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν το σπίτι των ονείρων τους, μόνο για να συνειδητοποιήσουν μετά από λίγο ότι περιβάλλονται από σκυρόδεμα. Ειδικά όταν έχετε το πολυτελές πλεονέκτημα να ζείτε σε ένα νησί που σας επιτρέπει να περάσετε τις μισές νύχτες στον κήπο σας, δεν είναι υπερβολή να δηλώσετε ότι κάποιος πρέπει να εκτιμά εξίσου τον εξωτερικό χώρο με το εσωτερικό. Αλλά πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο κήπο διατηρώντας το κόστος στον επιθυμητό προϋπολογισμό σας;
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο σχεδιασμός του εξωτερικού χώρου του σπιτιού τους είναι ένα απλό έργο.  Αποφεύγοντας όμως να λάβουν κάποιες χρήσιμες πληροφορίες από έναν ειδικό, μπορεί να πέσουν σε αρκετές παγίδες που θα επηρεάσουν τόσο την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του κήπου τους όσο και την υπέρβαση του προγραμματισμένου προϋπολογισμού τους. Σε αντίθεση με τα παραπάνω, ένας έμπειρος γεωπόνος τοπογράφος θα γνωρίζει τα εξής όταν επισκέπτεται έναν υπό κατασκευή κήπο:

  • Το περιβάλλον. Αν θέλετε ο κήπος σας να φαίνεται και να αισθάνεται αρμονικός θα πρέπει να τον ενσωματώσετε στο ευρύτερο φυσικό περιβάλλον. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε δίπλα σε ένα δάσος σε μια υψίπεδη περιοχή, το σωστό είναι να ενσωματώσετε τον κήπο σας σε αυτό το περιβάλλον προσθέτοντας, εκτός πορείας, τη δική σας προσωπική πινελιά.

 

  • Γη και νερό. Ένας ειδικός που επισκέπτεται το σπίτι σας θα μελετήσει τα χαρακτηριστικά του εδάφους και του νερού προκειμένου να είναι σε θέση να κάνει προτάσεις και αλλαγές εάν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, σε μια περιοχή όπου θα φυτευτεί ένα φυσικό γκαζόν το έδαφος θα πρέπει να είναι αμμώδες για να αποστραγγιστεί αλλά και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.  Επίσης, η ποσότητα νερού στο υπέδαφυλο καθορίζει τον τύπο των φυτών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

 

  • Οι ιδιαίτερες ανάγκες σου. Ο ειδικός, μετά τη συνομιλία με τον πελάτη και αφού δει τις προσωπικές του ανάγκες, θα προχωρήσει σε συμβουλές σχετικά με τον εξωραϊσμό και τα φυτά. Εάν, για παράδειγμα, ένας κήπος έχει πισίνα και δίπλα του υπάρχει χώρος ανάπαυσης, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση φυλλοβόλα δέντρα δίπλα στην πισίνα, καθώς θα αυξήσει αυτόματα το χρόνο και το κόστος συντήρησης.

 

  • Ο προσανατολισμός του σπιτιού. Αποφάσεις όπως ποια φυτά και πού θα φυτευτούν για να είναι υγιή και ακμάζοντα χρειάζονται εμπειρογνωμοσύνη. Οι μπουκαμβίλες , για παράδειγμα, θα πρέπει να τοποθετούνται σε φωτεινή θέση, ενώ οι γαρδένια απαιτούν χαμηλότερη φωτεινότητα. Επίσης, αν έχετε αρωματικά φυτά, το περίπτερό σας ή ο χώρος χαλάρωσής σας θα πρέπει να τοποθετηθεί σε τέτοιο σημείο ώστε όταν φυσάει ο άνεμος να απολαμβάνετε τα αρώματα.

 

  • Το οικονομικό κόστος. Ένας ειδικός γνωρίζει την τιμή των φυτών και όλα τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή ενός κήπου και μπορεί να συστήσει οικονομικές λύσεις τόσο στο χώρο όσο και στη συντήρηση του τοπίου. Για παράδειγμα, η χρήση βότσαλων και χαλικιών αντί για γκαζόν μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος συντήρησης, ενώ ένα σύστημα άρδευσης (και ειδικά ένα αυτόματο) μπορεί να εξοικονομήσει μεγάλη ποσότητα νερού που με τη σειρά του μεταφράζεται σε εξοικονόμηση. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα μιας ολοκληρωμένης μελέτης είναι ότι ο πελάτης δεν θα γνωρίζει εκ των προτέρων το τελικό κόστος της κατασκευής του κήπου του.

Τώρα αποδεικνύεται μέσα από πολυάριθμες μελέτες ότι ένας όμορφος κήπος αυξάνει το βιοτικό μας επίπεδο και συμβάλλει στην ευημερία κάνοντας μας ευτυχισμένους. Το κλειδί για την οικοδόμηση ενός όμορφου αλλά και οικονομικού κήπου, ωστόσο, βρίσκεται στην κατάλληλη προετοιμασία και μελέτη, η οποία θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε τα σωστά φυτά στα σωστά μέρη, την κατάλληλη ανάμειξη εδάφους και το κατάλληλο σύστημα άρδευσης, προκειμένου να αντικατοπτρίσουμε τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό μας.

 

We Offer

Get in Touch

Need our help?

No.1 Leading Landscaping Company in Cyprus

70009006

Subscribe to Our Newsletter

Stay in touch with us to get latest news and discount coupons

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Green Forest - Cyprus' leading landscaping company